list Κατηγ.: blog

Huawei Watch GT 2 Pro Review

Τα wearable αποτελούν ένα -ακόμα- μεγάλο στοίχημα για τη Huawei.

Η τελευταία άλλωστε φροντίζει να εμπλουτίζει αρκετά συχνά τη σειρά smartwatch της με νέα μοντέλα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αν μη τι άλλο μαθαίνει από τα λάθη της και το feedback του καταναλωτικού κοινού -πραγματοποιώντας μικρά μεν αλλά σταθερά βήματα.

Το Watch GT 2 Pro είναι μία ακόμα τέτοια κυκλοφορία, με τη διαφορά ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τώρα είναι σημαντική και άκρως εντυπωσιακή. Όπως και τα προηγούμενα Huawei Watch, έτσι κι αυτό απευθύνεται ως επί το πλείστον στους λάτρεις της γυμναστικής και της άσκησης που θέλουν να φοράνε όμως ένα «κανονικό» ρολόι, υιοθετώντας όμως premium κατασκευή και προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Πόσο βελτιωμένη; Πάμε να το δούμε…

Το Huawei Watch GT 2 Pro είναι ένα από τα πιο όμορφα smartwatch που έχουν περάσει από τα χέρια μας. Σύμφωνοι, δεν είναι μικροκαμωμένο. Τουναντίον, με διαστάσεις 46,7 x 46,7 x 11,4 χιλ. δεν περνά απαρατήρητο και σίγουρα δε συστήνεται σε όσους ψάχνουν κάτι διακριτικό. Είναι όμως αρκετά ελαφρύ και άνετο, κάτι που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν ρίξουμε μια ματιά στα υλικά κατασκευής του.

Το σώμα του ρολογιού, βλέπετε, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, προσφέροντας κορυφαία ανθεκτικότητα και άκρως απολαυστική αίσθηση στην αφή. Σε μαύρο και γκρι (προς το καφέ) χρώμα, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε (Sport και Classic αντίστοιχα), η λεία του επιφάνεια και το απαράμιλλο στυλ του θα του επιτρέψουν να ταιριάξει με κάθε σας εμφάνιση -ακόμα και με τις πλέον επίσημες.

Για τη γυάλινη πρόσοψή του έχει χρησιμοποιηθεί ζαφείρι, ο ανθεκτικότερος κρύσταλλος οξειδίου (το ζαφείρι αποτελεί παραλλαγή του κορουνδίου το οποίο υστερεί μόνο του διαμαντιού στην κλίμακα Mohs που μετρά τη σκληρότητα των ορυκτών), ενώ η πλάτη του είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό. Στα δεξιά του Watch GT 2  Pro συναντάμε δύο κορώνες (λειτουργούν σαν πλήκτρα και δεν περιστρέφονται). Τέτοιο συνδυασμό premium υλικών, δεν έχουμε ξαναδεί σε έξυπνο ρολόι.

Οθόνη

Η οθόνη του Watch GT 2 Pro καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψή του καθώς δεν υπάρχει στεφάνι (bezel). Πρόκειται για μία AMOLED 1,39 ιντσών και ανάλυσης 454 x 454 με λειτουργία always-on και αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος. Η ποιότητα των χρωμάτων και γενικώς η λειτουργία της δε μας άφησαν δυσαρεστημένους, ενώ και η απόκρισή της ήταν καλύτερη σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων μοντέλων Watch των Huawei και Honor.

Το μόνο μας παράπονο/επιθυμία έχει να κάνει με το μέγεθος της οθόνης και κατ’ επέκταση του ρολογιού. Οι διαστάσεις της επί της ουσίας αποκλείουν όσους διαθέτουν μικρότερου μεγέθους χέρι, αφού το Watch GT 2 Pro σε έναν μικρό καρπό δείχνει γιγαντιαίο και σχετικά αντιαισθητικό. Αν υπάρχει κάτι να πούμε εδώ, θα ήταν πως η Huawei θα μπορούσε να κάνει ό,τι και με το Watch GT 2 και να λανσάρει μία δεύτερη, μικρότερη εκδοχή του ρολογιού στα 42 χιλ.

Λειτουργίες – Επιδόσεις 

Η εμπειρία χρήσης του Watch GT 2 Pro είναι ομαλότερη σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων smartwatch της Huawei. Δεν φτάνει στα επίπεδα των κορυφαίων smartwatch των Apple και Samsung όμως είναι αρκετά πιο ευχάριστη συγκριτικά με το παρελθόν. Αυτό δεν μπορεί να οφείλεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής καθώς παραμένουν για ακόμα μια φορά τα ίδια (Kirin A1 και 32 MB RAM) οπότε όλη η δουλειά έχει γίνει στο λογισμικό και συγκεκριμένα το LiteOS. Η πλοήγηση στα μενού και τις λειτουργίες της συσκευής είναι άμεση και μολονότι όπως προείπαμε η απόκρισή της απέχει από το ιδεατό, δε δημιουργεί θέματα.

Φυσικά για ακόμα μια φορά θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την εσωστρέφεια της πλατφόρμας της Huawei και να ξεχάσετε την επικοινωνία με εφαρμογές fitness tracking άλλων εταιρειών (Strava, Runkeeper κλπ) και την αλληλεπίδραση με τις -όνομα και πράγμα- ενημερώσεις. Το θετικό στην όλη υπόθεση όμως, είναι ότι το Watch GT 2 Pro τα πάει καλύτερα με iOS και Android, στέλνοντας περισσότερα δεδομένα και υποστηρίζοντας κλήσεις μέσω Bluetooth -η ποιότητα των οποίων μας εξέπληξε ευχάριστα. Αν διαθέτετε συσκευή Huawei πάντως, θα μπορείτε να χειρίζεστε και την κάμερά της από το ρολόι.

Η Huawei υπόσχεται αυτονομία δύο εβδομάδων, κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε ένα ρεαλιστικό πραγματικό σενάριο. Με την επιλογή always-on της οθόνης, καθημερινή άσκηση με χρήση GPS, παρακολούθηση καρδιακών παλμών, αξιολόγηση ύπνου, τακτικές μετρήσεις SpO2 και τυπικό καθημερινό όγκο ειδοποιήσεων, η συσκευή άντεξε λίγο πάνω από βδομάδα. Και πάλι μιλάμε για εντυπωσιακή επίδοση, απλά αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιούργησε η Huawei σε κάθε περίπτωση όμως, άλλοι κατασκευαστές θα πρέπει να πάρουν μαθήματα στο συγκεκριμένο τομέα από το Watch GT 2 Pro.

Ενθουσιαστήκαμε πάντως με την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας κάποιο περίεργο φορτιστή. Γεμίσαμε τη μπαταρία του Watch GT 2 Pro χρησιμοποιώντας διάφορους φορτιστές Qi, ακόμα και συσκευές smartphone, κάτι πάρα πολύ βολικό σε περίπτωση που ο χρήστης ξεμείνει από μπαταρία όντας στον δρόμο -ούτε καλώδια, ούτε τίποτα! Και αυτό πάντως είναι ένα κομμάτι που θα θέλαμε να «αντιγράψουν» άλλοι κατασκευαστές έξυπνων ρολογιών.

Συμπέρασμα

Με το Watch GT 2 Pro, η Huawei μας παρουσίασε μετά από καιρό μία συσκευή με ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους της. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η εκπληκτική του αισθητική το καθιστούν μία από τις πλέον θελκτικές προτάσεις της αγοράς (η premium κατασκευή του αντικατοπτρίζεται άλλωστε στην υψηλότερη σε σχέση με τα άλλα Huawei Watch τιμή του), όμως παρά τις βελτιώσεις του, το LiteOS και το παρωχημένο πλέον chipset μοιραία περιορίζουν τις δυνατότητές του. 

Σε ότι αφορά την τιμή του Watch GT 2 Pro, αυτή βρίσκεται αναμενόμενα σε υψηλά επίπεδα (€329 την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), με τη Huawei να «τρέχει» όμως αρκετές προσφορές, κάτι που κάνει πιο συμφέρουσα την αγορά του.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ