list Κατηγ.: blog

Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro

 Η Google προχώρησε πριν λίγο στην επίσημη ανακοίνωση των νέων της smartphone δίνοντας για άλλη μια χρονιά έμφαση όχι τόσο στο hardware αλλά στο software.

Τα Pixel 7 και 7 Pro δεν απομακρύνονται πολύ από τους προκατόχους τους και στον τομέα της εμφάνισης αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών. Οι οθόνες έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος (6,7” για το Pro μοντέλο) και έχουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με τη σειρά Pixel 6, με ρυθμό ανανέωσης 90Hz για το Pixel 7 και στα 120Hz για το Pro. Μια αλλαγή εντοπίζουμε στη φωτεινότητα του Pro μοντέλου η οποία σύμφωνα με τη Google είναι 25% μεγαλύτερη σε σχέση με το Pixel 6 Pro. Το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στο σώμα της συσκευής είναι πλήρως ανακυκλωμένο ενώ η λωρίδα στην κάμερα, από γυαλί γίνεται μεταλλική.

 Και τα δύο smartphones στηρίζονται στη δεύτερη γενιά του Tensor τσιπ της Google, το G2. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο νέος επεξεργαστής θα επιτρέψει πιο προηγμένες λειτουργίες αναγνώρισης φωνής και μηχανικής μάθησης. Αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί σε ένα ταχύτερο, πιο αποδοτικό Pixel, ειδικά για εργασίες με αυξημένη επεξεργαστική ισχύ που σχετίζονται με φωτογραφίες και την επεξεργασία εικόνας.

Δύο από τους τρεις αισθητήρες κάμερας του Pixel 7 Pro είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που είδαμε στο Pixel 6 Pro. Έτσι για ακόμα μια φορά υπάρχει μια wide κάμερα στα 50 megapixel, με διάφραγμα f/1.85 και μια ultrawide κάμερα 12 megapixel με f/2.2. Η τελευταία έρχεται με οπτικό πεδίο 125,8 μοιρών, το οποίο αποτελεί αναβάθμιση από την ultrawide κάμερα 114 μοιρών του περσινού Pixel.

Ο τηλεφακός ωστόσο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Ο αισθητήρας των 48MP διαθέτει οπτικό zoom έως και 5X και ένα κορυφαίο 30X Super Res Zoom (από 20X zoom πέρυσι) που συνδυάζει πολλαπλές εκθέσεις για να βελτιώσει την ποιότητα της τελικής εικόνας. Στο εμπρόσθιο μέρος έχουμε πλέον μία κάμερα στα 10,8MP με μεγαλύτερο αισθητήρα, κάτι που σημαίνει ότι οι selfies σε όχι τόσο καλά φωτιζόμενα μέρη, θα φαίνονται καλύτερα. 

Η Google ανακοίνωσε ακόμα ότι μετατρέπει το Face Unblur, που ήταν αποκλειστική λειτουργία του Pixel, σε υπηρεσία που βασίζεται στο Google Photos και ονομάζεται Photo Unblur. Σύμφωνα με την εταιρεία θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν "ειδικές βελτιστοποιήσεις" για συσκευές με το Tensor τσιπ κάτι που ισχύει και στη περίπτωση των νέων Pixel το οποίο θα διαθέτει αποκλειστικά τη λειτουργία στα smartphones. Το Night Sight στα νέα Pixel smartphones έχει επίσης βελτιωθεί, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να μένουν ακίνητοι για πολύ ώρα, με μια πιο αποτελεσματική διαδικασία λήψης πολλαπλών καρέ.

Όσον αφορά το βίντεο, έχει γίνει πολύς ντόρος για το γεγονός ότι κάθε κάμερα στα Pixel 7 smartphones μπορεί να κάνει λήψη σε 4K ανάλυση και στα 60fps, με υποστήριξη 10-bit HDR. Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία λήψης Cinematic Blur στα 24fps που ενσωματώνει θόλωση στο παρασκήνιο για ένα πιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα όπως το Cinematic mode των iPhone.

Οι εντυπωσιακές ανακοινώσεις σε επίπεδο λογισμικού δεν σταματούν εδώ αφού οι χρήστες του Google Message αποκτούν μια αποκλειστική λειτουργία απομαγνητοφώνησης μηνυμάτων -κάτι που είχε το Google Meet- ενώ το Clear Calling, μια λειτουργία που αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος, θα μειώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος του χρήστη της συσκευής. Υπάρχει ακόμα μια νέα μέθοδος βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας δύο επιπέδων (2fa) που κάνει ντεμπούτο στα νέα Pixels και βασίζεται τόσο στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων όσο και στην αναγνώριση προσώπου

 Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η Google επεκτείνει την πολιτική κυκλοφορίας ενημερώσεων ασφαλείας η οποία πλέον θα διαρκεί τουλάχιστον πέντε έτη, μια απόφαση σε αρμονία με αυτή της Samsung για τα κορυφαία της μοντέλα. Για την ώρα πάντως δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει αύξηση στα έτη όπου ο κάτοχος των νέων Pixel θα μπορεί να αναβαθμιστεί με την τελευταία έκδοση του Android. Ακόμα, για τους κατόχους των νέων Pixel θα ισχύει δωρεάν VPN μέσω του Google One.

Από πλευράς ασφάλειας, η Google έχει συμπεριλάβει ένα τσιπ ασφαλείας, το Titan M2, μαζί με τις λειτουργίες ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσώπου. Παρόμοια με τον προκάτοχό του, το Pixel 7 Pro διαθέτει μπαταρία 5.000mAh και μπορεί να φορτίσει γρήγορα μέχρι το 50% σε περίπου μισή ώρα, όμως θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά τον συμβατό φορτιστή των 30W.

Οι τιμές παραμένουν ίδιες με αυτές της σειράς Pixel 6 πριν 1 χρόνο, με τη Google να μην ακολουθεί την τακτική της Apple. Το Pixel 7 θα κοστίζει στην Ευρώπη από €649 (ανάλογα με την περιοχή), ενώ το Pixel 7 Pro θα ξεκινά από τα €899. Η Ελλάδα βρίσκεται και φέτος μακριά από τα σχέδια της Google για διαθεσιμότητα των συσκευών της, κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κοιτάξουν για άλλα κανάλια διανομής. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ