list Κατηγ.: blog

Η Intel ανακτά το χαμένο έδαφος από την AMD

 Η Valve έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας Steam Hardware Survey για τον μήνα Ιούνιο, και όπως πάντα, αποτελεί μία εξαιρετική πηγή για τις τάσεις της αγοράς του hardware υπολογιστών.

Στην αγορά των επεξεργαστών, έχουμε δύο μόνο εταιρείες να μάχονται για την ηγετική θέση στην αγορά, τις AMD και Intel. Τον προηγούμενο μήνα, η ίδια έρευνα έδειξε ότι η AMD σημείωσε σημαντική πρόοδο κατακτώντας σημαντικό μερίδιο της «πίτας» από την Intel, κυρίως με τους επεξεργαστές Ryzen 5000-series.

Παρόλα αυτά, αυτόν τον μήνα φαίνεται να έκανε… βήματα προς τα πίσω με την Intel να ανακτά σημαντικό έδαφος (άραγε να υπήρξαν περισσότερα ζητήματα διαθεσιμότητας για τους επεξεργαστές της AMD; ).



Από ότι φαίνεται, η πρόοδος που σημείωσε η AMD τους τελευταίους μήνες «σβήστηκαν» μονομιάς από την Intel, με την πρώτη να κατέχει ποσοστό τώρα που δεν ξεπερνάει το 28,41% και την Intel να κατέχει ποσοστό 71,58%.

Η παραπάνω σημαντική μεταστροφή δείχνει πόσο δύσκολο είναι τελικά για την AMD να καταφέρει να αποσπάσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την Intel, και το σημαντικότερο, πόσο ευμετάβλητη και αβέβαιη για συμπεράσματα είναι η σημερινή αγορά των υπολογιστών και του hardware λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παραγωγή ημιαγωγών, τις οποίες μεγέθυνε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ